Aanraking bij overlijden

https://www.nu.nl/gezondheid/5910429/is-het-verstandig-om-de-hand-van-een-stervende-vast-te-houden.html

Het bovenstaande artikel raakt me aan alle kanten, door de mooiste herinneringen die ik in mijn werk hierin mocht ervaren. Opgeroepen worden om van betekenis te zijn in die laatste uren. Het valt me op hoe in het artikel dit vanuit het hoofd allemaal wordt benaderd. Tussen de regels door, lees ik waar het écht om gaat: -intuïtie-. Aanvoelen en afstemmen. En dat is lastig als naaste, vanwege alle emoties die er zijn. Fine tuning in aanraking is essentieel en is dan een grote toegevoegde waarde in dit proces. Een professionele aanraking en afstemming zorgen juist voor een diepe verbinding in het naar binnen keren en het in liefde los kunnen laten .. Ik kan aanraking bij overgaan dus alleen maar toejuichen.