Als je geen zin hebt om te praten óf .. als praten niet (meer) helpt

Dan is het fijn om een therapeut of coach te vinden, waar je zonder woorden begrepen wordt. Je hoeft niets uit te leggen, niets te vertellen. Liggend op een massagetafel kun je heerlijk de sores van alledag aan je voorbij laten gaan. Je gedachten laten voor wat het is en zij voelt intuïtief precies aan hoe en waar je staat in de stappen die je wilt zetten… Ze vertaalt wat je lichaam vertelt. Hoe fijn is dat om op deze ontspannen manier in rust gecoacht te worden?

Spreekt deze vorm van coaching je aan, dan zal je zelf ervaren, hoe snel blokkades verdwijnen en je enorme stappen zet. Op eigen benen staan, lopend op wolkjes. Wat wil een mens nog meer?

 Het leven is zo mooi, en hulp vragen is moedig. Je hoeft niet alles alleen te doen!

Secretaressedag, een nieuw begin!

Vorige week had ik in de praktijk een vrouw, een directiesecretaresse, op de massagetafel.. Sinds een jaar komt ze hier met regelmaat.
Het begon als een afspraak voor een ontspanningsmassage. Al snel merkte ik toen ik in de massage haar diepere gevoelslagen aanraakte dat ze niet goed in haar vel zat. Ze gaf het ook aan. Ze was niet tevreden met het leventje dat ze had. Ze ergerde zich aan allerlei dingen. Mensen op het werk, boos op mensen die niks verkeerds deden, bepaalde geluiden die haar mateloos irriteerden. Ze kwam er niet meer uit, ze wist niet hoe ze haar leven op de rit moest krijgen.
We zijn aan de slag gegaan om inzicht te krijgen in de oorzaak van die problemen en om zicht te krijgen op de veranderingen die nodig zijn. Meer ruimte te krijgen en te voelen. En met een beter gevoel in het leven te staan. Ontdekken wie je bent en wat je wilt. De ontspanningsmassage werd steeds meer het instrument om te coachen. Ze heeft zichzelf opnieuw “ontdekt”.

Nu een jaar later voelt ze zich weer goed, is opgebloeid. Ze weet wat ze wil. Haar relatie is weer goed. Op het werk heeft ze het naar haar zin. En ze heeft geen blad meer voor de mond. “Niet iedereen hoeft mij aardig te vinden, dus ik hoef ook niet iedereen aardig te vinden”, zegt ze. Dat is een enorme ontwikkeling: ze was er namelijk altijd voor die ander.  Eenmaal thuis van de sessie, belde ze voor een cadeaubon. Want volgende week is het secretaressedag. Ze krijgt ieder jaar een leuke attentie van haar baas, maar nu wil ze het eens omdraaien door haar baas juist een cadeau te geven. Want eigenlijk herkent ze bij haar baas dezelfde problemen als zij had: te druk, snel geïrriteerd en steeds meer lichamelijke kwaaltjes.
Ik weet zeker Wilma, dat jij veel voor haar kan betekenen. Dus i.p.v. een werkafspraak blok ik gewoon een afspraak massagecoaching bij jou.”
Zo gezegd, zo gedaan!

Ik ben benieuwd welke directeur of secretaresse vandaag de gelukkige is op deze secretaresse-dag!


Een mooie ervaring

Het is een mooie afsluiting van mijn werkweek, als de cliënt me opbelt om te bedanken en bijna struikelt over zijn/haar woorden van enthousiasme.
“Ik wil je even laten weten, wat een sessie met me doet, in me los maakt”.
Een reactie van iemand die vast zit in z’n werk en daar geen plezier meer aan beleeft. Mijn sessies hebben ruimte en vrijheid gebracht. Er is meer ruimte gekomen voor eigen gevoelens.
Zijn/haar reactie: “Ik voel me steeds beter in  m’n werk, heb daarin meer succes en straal dat ook uit. Ik kreeg zelfs als dank van klanten waarmee ik zaken had gedaan een taart en een kaartje. Ik heb met jouw hulp ook inzicht gekregen in mijn verleden en kan dat verbinden met wat ik nu voel. Dit is wat jij doet Wilma.”
Zomaar een reactie op een vrijdagmiddag. Via whatsapp ontving ik een foto van de taart en het kaartje erbij. Dit is wie ik wil zijn en wat ik kan geven!

Als vrouw zo trots als een pauw

Internationale vrouwendag vandaag! Ik ben trots op de vrouwen in de wereld. Ben trots vrouw te zijn en trots op wie ik ben. Ben trots op de mensen die op mijn pad komen en de mooie pure ontmoetingen daarin.

Zo hard werken dat het leven aan me voorbij raast? Daar pas ik voor. Ben trots op de moeilijke keuzes die ik heb moeten maken. Dat ik heb gekozen voor geluk i.p.v. vechten. Kostte me bloed, zweet, tranen en een hoop angst en eenzaamheid. Maaaar… Ik lijd niet meer, maar leid. Heb mezelf terug. Ben onafhankelijk, puur, echt en geniet van het leven.

Yes! Superblij dat Sven me ‘een lieve moeder vindt, maar dat ik vooral niet in de keuken moet staan’. En hij heeft gelijk. Koken is niet mijn ding.

Wereldvrouw, sta op! Een vrouw heeft het recht er te zijn. Je bent het waard er niet alleen voor je kinderen, je partner, familie, collega’s, vriendinnen, etc etc etc te zijn.

Een mooi rijk leven begint bij jezelf en daar wordt jouw omgeving ook gelukkig van!