persoonlijke ontwikkeling

Wat doe ik en hoe werk ik?

Ik begeleid persoonlijke ontwikkelingstrajecten via lichaamsgericht werken. Om op deze manier te ontdekken wie je bent, wat je voelt en waar je naar toe wilt in je leven. Durven vertrouwen op het diepe stemmetje in je. Leren luisteren naar het lichaam waar alle wijsheid zit opgeslagen. Coaching in ontspanning en rust. Van denken naar voelen. Van minimale woorden, want het lichaam houd je de spiegel al voor.

Om je probleem goed aan te pakken, is het belangrijk om vanuit het denken in het hoofd naar je lichaam in een diepe rust en ontspanning te zakken. Dit kan door bijvoorbeeld fysiek contact via massage en/of healing. Hypnotherapie, meditatie of een stilte wandeling.

Vanuit deze diepe ontspanning ontstaat een beter contact met je gevoel. Hierbij komt er ruimte in het hoofd met het echte probleem aan de gang te gaan. De ervaring leert dat het probleem dat men denkt te hebben, vaak niet het werkelijke probleem is, maar een reactie is op iets wat er onder ligt. Intuïtief op een dieper niveau kijk ik mee onder water en begeleid ik je in het loslaten van blokkades en het (h)erkennen van (vastgeroeste) patronen en systemen. Blinden vlekken worden zichtbaar, zodat de nieuwe inzichten je vele stappen verder helpen in kracht, zelfvertrouwen en het heft weer in eigen handen nemen.