Secretaressedag, een nieuw begin!

Vorige week had ik in de praktijk een vrouw, een directiesecretaresse, op de massagetafel.. Sinds een jaar komt ze hier met regelmaat.
Het begon als een afspraak voor een ontspanningsmassage. Al snel merkte ik toen ik in de massage haar diepere gevoelslagen aanraakte dat ze niet goed in haar vel zat. Ze gaf het ook aan. Ze was niet tevreden met het leventje dat ze had. Ze ergerde zich aan allerlei dingen. Mensen op het werk, boos op mensen die niks verkeerds deden, bepaalde geluiden die haar mateloos irriteerden. Ze kwam er niet meer uit, ze wist niet hoe ze haar leven op de rit moest krijgen.
We zijn aan de slag gegaan om inzicht te krijgen in de oorzaak van die problemen en om zicht te krijgen op de veranderingen die nodig zijn. Meer ruimte te krijgen en te voelen. En met een beter gevoel in het leven te staan. Ontdekken wie je bent en wat je wilt. De ontspanningsmassage werd steeds meer het instrument om te coachen. Ze heeft zichzelf opnieuw “ontdekt”.

Nu een jaar later voelt ze zich weer goed, is opgebloeid. Ze weet wat ze wil. Haar relatie is weer goed. Op het werk heeft ze het naar haar zin. En ze heeft geen blad meer voor de mond. “Niet iedereen hoeft mij aardig te vinden, dus ik hoef ook niet iedereen aardig te vinden”, zegt ze. Dat is een enorme ontwikkeling: ze was er namelijk altijd voor die ander.  Eenmaal thuis van de sessie, belde ze voor een cadeaubon. Want volgende week is het secretaressedag. Ze krijgt ieder jaar een leuke attentie van haar baas, maar nu wil ze het eens omdraaien door haar baas juist een cadeau te geven. Want eigenlijk herkent ze bij haar baas dezelfde problemen als zij had: te druk, snel geïrriteerd en steeds meer lichamelijke kwaaltjes.
Ik weet zeker Wilma, dat jij veel voor haar kan betekenen. Dus i.p.v. een werkafspraak blok ik gewoon een afspraak massagecoaching bij jou.”
Zo gezegd, zo gedaan!

Ik ben benieuwd welke directeur of secretaresse vandaag de gelukkige is op deze secretaresse-dag!